Поредно признание от министъра на младежта и спорта Андрей Кузманов за своите успехи получиха младите български боксьори Уилиам Чолов, Радослав Росенов, Даниел Крилов, Кирил Борисов и техният треньор Борислав Бояджиев.

Спортният министър награди с почетни плакети на ММС европейските шампиони по бокс за младежи Уилиам Чолов (75 кг) и Радослав Росенов (60 кг) от шампионата на Стария континент в Будва, Черна гора. Бяха наградени и бронзовите медалисти Даниел Кирилов (57 кг) и Кирил Борисов (+92 кг). Завоюваните от тях медали наредиха България на четвърто място в крайното класиране на шампионата.

Спортният министър поздрави медалистите и им пожела да бъдат здрави и да продължават да радват спортната общественост с постиженията си. Той увери боксьорите, че е готов винаги да ги подкрепи.

Треньорът Борислав Бояджиев сподели със спортния министър, че е изключително доволен от представянето на младите ни боксьори и ако продължават да бъдат така целеустремени, ги очакват големи успехи и сред мъжете.

Медалистите тази учебна година са абитуриенти, а от следващата влизат в мъжките категории. Призьорите от Европейското първенство - Уилиам Чолов, Кирил Борисов и Радослав Росенов са възпитаници на 57 СУ „Св. Наум Охридски“, София, 30 СУ "Братя Миладинови", София, и Спортно училище "Майор Атанас Узунов" - Русе.