В личния си живот и кариерата си Майк Тайсън винаги е бил в епицентъра на странни ситуации. За една такава, с религиозен привкус, разказва самият той, цитиран от “Блийчър Репорт”. В нея “Железния Майк” признава, че си представя как пие по едно питие с Иисус Христос и двамата си говорят, макар американецът да е мюсюлманин.

“Понякога си мисля, че не съм роден за това общество, мястото ми не е тук, защото всички са шиб*ни лицемери. Всички казват, че вярват в Бог, но не вършат Неговите дела. Всеки си пресъздава каква е същността на Бог. Ако Иисус беше тук, мислите ли, че щеше да ми даде любов? Щеше ли да ме обича? Аз съм мюсюлманин, но щеше ли Иисус да ме обича? Мисля, че с него ще изпием по едно и ще си поговорим… “Защо правиш така?”. Той ще бъде доста готин. Ще ми говори. Никой християнин никога не е правил това. Ще ме хвърлят в затвора и ще пишат лоши неща за мен, но след това ще отидат на църква в неделя и ще кажат как Иисус е велик и ще ни спаси. Но не разбират, че, когато се върне, тези луди, алчни капиталисти ще го убият отново", споделя бившият световен шампион в тежка категория.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.