Британецът Антъни Джошуа разкри, че мечтае да защити световните си титли с мач в Нигерия. Той разкри това след реванша срещу Анди Руис младши в Саудитска Арабия в събота.

Първоначално се заговори, че следващият мач на Джошуа – най-вероятно срещу Кубрат Пулев или украинеца Олександър Усик ще се състои на новия стадион на Тотнъм в Лондон, но в последните часове стана ясно, че промоутърът на британеца Еди Хърн е получил съблазняващи оферти и от държави от Африка.

30-годишният Джошуа сподели, че „мечтае” за мач в Африка, който би бил първия извън ЮАР от далечната 1974 година, когато в Заир се състои незабравимия сблъсък между Мохамед Али и Джордж Форман.

“Истинска лудост е, че хората в Африка ме познават и подкрепят, защото някои от тях нямат електричество през цялото време. Бил съм в гета, където не става дума за его и говеждо, става дума за гладуващи хора. Африка със сигурност ме подкрепя и със сигурност бих  искал да се бия там”, сподели Джошуа.

Вчера се появиха информации, че ако следващият мач на Джошуа е срещу българския боксьор Кубрат Пулев, то той е се състои в края на март на новия стадион на Тотнъм в Лондон.