Латвиецът Майрис Бриедис направи първа защита на световната си титла в полутежка категория на IBF. 36-годишният боксьор не срещна никакви затруднения пред родна публика в латвийската столица Рига. Шампионът срази в рамките на три рунда претендента Артур Ман. Бриедис не остави никакъв шанс на Ман и успя да го прати два пъти на пода, преди да дойде и нокаутът в края на 3-ти рунд.

Германецът бе повален за пръв път във втората част, когато падна след тежък десен малко преди гонга. В третия рунд се случи почти същата ситуация, само че този път Бриедис първо извади въздуха на съперника си, след което го довърши със серия удари в самия край на частта.

 

Латвийският боксьор изпълни заканата си да приключи бързо битката в „Арена Рига“. Той обяви, че иска да доминира в битката с Ман и че целта му е да обедини всички пояси в дивизията. Единствената загуба в досегашната кариера на латвиеца е от Олександър Усик на 27-ми януари 2018 година.

По всяка вероятност следващото име в списъка му ще бъде Лоурънс Околи, който е с актив 17-0. Британецът е шампион на WBO и наскоро защити пояса си срещу черногореца Дилан Прашович.