Бившият световен шампион по бокс в пет дивизии Флойд Мейуедър (50-0, 27 КО) лично отрече широко разпространяващите се слухове, че обмисля възможността да се завърне за своята 51-ва битка.

Тъй като Мейуедър публикува няколко видеа, на които се вижда, че той продължава да тренира усилено, в медийното пространство се зародиха много слухове за потенциално негово завръщане на ринга - нещо, което той отрече и заяви, че няма финансова оферта, която може да го накара да се бие отново.

"Аз съм щастливо пенсиониран, няма да се бия повече, без значение каква е цената", заяви Мейуедър.

Мейуедър се оттегли от спорта за първи път през 2015-а година, след като записа доминантна победа чрез съдийско решение над Андре Берто в MGM Grand в Лас Вегас. Легендарният боксьор се завърна почти две години по-късно, за да се изправи срещу суперзвездата на UFC Конър Макгрегър и го победи чрез технически нокаут в 10-ия рунд на битката им в T-Mobile Arena в Лас Вегас миналия септември.

След тази победа Мейуедър отново обяви пенсионирането си и обеща никога да не се бие отново, тръгвайки си с над 200 милиона долара от последната си изява.