Промоутърът на световният шампион на IBF, IBO, WBA и WBO в тежка категория, Антъни Джошуа, би искал възможно най-бързо да сключи договор за обединителен двубой с шампиона на WBC Тайсън Фюри.
И двамата боксьори имат насрочени двубои през следващите месеци.

Фюри ще проведе трети двубой с Дионтей Уайлдър, вероятно на 18 юли в MGM Grand в Лас Вегас, САЩ, а Джошуа ще направи задължителна защита срещу Кубрат Пулев на 20 юни на стадион "Тотнъм Хотспър“ в Лондон, Англия.

Целта, твърди Хърн, е в момента да се постигне споразумение за двубой през декември – при условие, че и двамата боксьори спечелят своите предстоящи двубои.
"Най-хубавото е, че Фюри-Уайлдър 3 е през юли, а ние ще се боксираме през юни", каза Хърн. 

"В момента нашето намерение е да организираме битката Фюри-Джошуа през декември тази година. Преговорите продължават. Няма причина да не се договориме сега, при условие че и двамата победят през лятото."

"Имахме доста разговори с Боб Аръм за организирането на Джошуа-Фюри. Но ние знаем, че след като Уайлдър прилага клаузата за реванш, ще се стигне до такава битка. Разбрахме, че Уайлдър иска да си върне колана. Гордостта и егото на Уайлдър означаваха, че е малко вероятно той да не активира клаузата за трета битка. Той няма да отстъпи, той иска този мач с Фюри. Двубоя за абсолютната титла в тежка категория трябва да се проведе през 2020 г.“