Боксов мач се превръна в хаос, когато един от състезателите удари с юмрук съдията, който отвърна на удара с удар. Анхел Крус се изправи срещу Хулио Де Хесус в последната бойна вечер на Shaun Boxing в Санто Доминго, Доминиканската република, в петък вечер.

Крус нанесе превъзходен десен прав удар, за да повали противника си на платното, и веднага се отдалечи за да празнува. Де Хесус успява да се изправи на крака почти веднага, но съдията прекрати двубоя и присъди на Де Хесус седмо поредно поражение.

Естествено Де Хесус не беше доволен от решението и даде да се разбере, преди да се оттегли в ъгъла си. Миг по-късно той изненадващо се промъкна зад съдията и го удари с юмрук в лицето. Съдията се олюля от току-що случилото се, преди да се разяри.

Той премина през ринга и нанесе удар на Де Хесус, който обаче беше блокиран от член на екипа на боеца. Крус който спечели боя, действа като миротворец, като отдръпна съдията, който веднага след това напуска ринга.

Не е известно дали на двамата ще бъде наложено наказание, особено на Де Хесус, тъй като той е инициатор на инцидента.  С победата Крус увеличи рекорда си на 11-1, докато 42-годишният Де Хесус вече е 27-8.

През 2014 г. хърватският боксьор получи постоянно отстраняване от бокса, след като брутално нападна съдия на събитие от Европейското първенство по бокс за младежи.