"Не се бия, за да стана най-великият боксьор в историята или легенда в спорта. Мога да се оттегля още днес и никой няма да може да ми отнеме постигнатото", обяви световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри преди третия си мач срещу Дионтей Уайлдър този уикенд.

33-годишният британец ще защитава пояса на WBC срещу Бронзовия бомбардировач в Лас Вегас в събота срещу неделя посреднощ. "Ако това е последният ми мач, няма да съжалявам за нищо. Нямам нужда да спечеля още 50 или 200 милиона паунда, моят начин на живот не изисква много пари. Аз съм нормален човек, който е много добър боксьор. Хората винаги ще помнят енигматичния Тайсън, този луд, който се би срещу всички, боксьорите с най-тежки удари на нашето поколение не го притесниха, отиде и се би с Кличко в Германия. Дори и да нямах пояси, пак щях да съм най-желаният съперник", коментира Фюри преди сблъсъка.

Фюри разкри, че след края на активната си кариера ще се отдаде на боксовия център, който откри в Моркамб. "Винаги ще тренирам, докато умра. Имам зала в Моркамб и огромен фитнес център. Когато приключа с бокса, ще отдам цялото си внимание на залата и фондацията, за които нямам време сега заради кариерата ми", сподели Циганския крал.