Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа заяви, че гледа отвъд двубоя си с Кубрат Пулев към среща за абсолютната титла при най-тежките с Тайсън Фюри.

Двубоят между двамата британци вероятно ще се състои през февруари 2021, след като бе преместен от края на годината заради пандемията от коронавирус. И двамата боксьори трябваше да защитават съответните си пояси през юни и юли, но и двата мача бяха отложени. Фюри вероятно ще се изправи в трети сблъсък с Дионтей Уайлдър през октомври, докато Джошуа евентуално ще се завърне на ринга през юни за двубой с Кубрат Пулев. Имаше спекулации, че Уайлдър и Пулев ще се оттеглят, позволявайки на Джошуа и Фюри да се бият още тази година, но световният шампион каза, че въпреки огромния шум, срещата с „Циганския крал“ не е основната му цел.

„Работя върху това да победя Тайсън Фюри, независимо дали букмейкърите, тези, които вярват или пък се съмняват в мен искат да ме подкрепят, аз трябва да вярвам в успеха си. Работя върху това да победя Тайсън Фюри. По един или друг начин подценявам Пулев, но трябва да го направя, защото ще го сгазя. Това е манталитетът. Трябва да премина безпроблемно през него. Когато става въпрос за Пулев, той не е на моето ниво. Искам да се бия с момчетата на върха. Не съм притеснен от тези около мен. Аз ги побеждавам с лекота и именно с тази настройка трябва са всички боксьори“, започна 30-годишният носител на коланите на WBA, WBO и IBF за DAZN.

Джошуа допусна първата си загуба на професионалния ринг миналия юни, когато бе изненадан от аутсайдера Анди Руис-младши в седем рунда в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк, преди да вземе реванш от мексиканеца в Саудитска Арабия през декември. „Гледам Тайсън Фюри на боксьор, през който също ще мина с лекота, защото имах проблем миналата година, преодолях го и искам да го поправя. Хората не знаят как се отразява това психически на един боксьор, когато загуби пред целия свят, и какво му коства да се върне обратно“.

„И този период на карантина, в който човек има време да си направи равносметка, е благословия. Ще видим какво ще се случи в бъдеще. Когато Тайсън Фюри е готов, няма да откажа този двубой. Гледам голямата картина, мисля като претендента и аутсайдера. Не съм номер 1 в очите на букмейкърите и трябва отново да се върна там, където бях. Всичко се базира на доверието. Те трябва да ми имат доверие, че когато се върна на ринга, те ще загубят, ако заложат срещу мен и ще спечелят, ако ме подкрепят“, завърши британецът.