Двама бъдещи членове на Международната боксова зала на славата (IBHOF) - филипинецът Нонито Донейр (42-8, 28 нокаута) и никарагуанецът Роман Гонсалес (52-4, 42 нокаута) - се договориха за двубой, който ще се проведе преди края на годината.

"Не знам дали ще се получи, или не. Но преговорите продължават. Междувременно работя усилено в залата. И се надявам, че ще се получи. Той имаше двубой през юли, така че ориентировъчно сме се насочили към края на годината", заяви Донер пред BoxingScene:

Бившите шампиони Донейр и Гонсалес са покорили по четири теглови дивизии. През 2021 г. Донейр отне титлата на WBC в лека категория от французина Нордин Убали, като постави два рекорда едновременно - първият и единствен трикратен шампион в дивизията и най-възрастният шампион в историята на дивизията.

През 2022 г. Донейр губи пояса в обединителен двубой с японеца Наоя Иноуе - загуба в началото на 2-ри рунд. През 2023 г. се би за същия вакантен пояс с мексиканеца Алехандро Сантяго и загуби по точки.

От 2021 г. насам Гонсалес има две загуби от мексиканеца Хуан Франсиско Естрада - и двете по точки, като първата е много спорна. Има победи над бившия шампион Хулио Сезар Мартинес от Мексико и бившия претендент Роберт Барера от Колумбия.