Даниел Асенов възнамерява да стане професионален боксьор след Олимпийските игри в Токио това лято. Само преди дни Тайсъна от Кукорево спечели третата си купа „Странджа" в категория до 52 кг и сподели, че мечтае за титлата в японската столица. 22-годишният Асенов има редица успехи в аматьорския бокс и е убеден, че е готов за следващата крачка в кариерата си.

„Мечта за всеки боксьор е да стане професионалист. Засега искам да се концентрирам върху Олимпиадата. След това ще стана професионалист. Има интерес към мен и дано да се договорим. Готов съм. Моята категория не е чак толкова атрактивна, но съм способен да я направя такава. Мога да се бия с няколко различни стила", заяви Даниел в интервю за „България днес".

Първата цел за годината пред Асенов са олимпийските квалификации, защото той все още няма квота за Игрите. „Задачата е да отида и да стана първи. Имам да изчиствам още детайли в играта си. Вече съм доста различен като стил в сравнение с предишната Олимпиада в Рио, когато бях на 18-19 години. Израснах като мъж и характер", допълни Асенов.