Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри няма да се завърне на ринга, както беше планирал на 5 декември във Великобритания. Британецът трябваше да направи доброволна защита на титлата си през следващия месец, като непобеденият Агит Кабайел беше основен кандидат за негов съперник. Информацията е предадена от Fight.bg.

“Циганския крал се завръща през 2021 г.,“ публикува Фюри в туитър. “Само онези, които ме подкрепят на 100% от завръщането ми, ще бъдат с мен заради славата“.

Тайсън Фюри се боксира за последно през февруари, когато спря Дионтей Уайлдър в седмия рунд, за да завоюва световната титла на WBC в MGM Grand в Лас Вегас.

Уайлдър упражни клауза за незабавен реванш, за да проведе трета среща. Третия двубой беше отложен няколко пъти поради пандемията на коронавирус. Британецът и неговия екип се умориха да чакат и обявиха, че на 5 декември ще направят доброволна защита – като същевременно заявиха, че клаузата за реванш с Дионтей Уайлдър е изтекла.

Миналата седмица Уайлдър и екипа му се обърнаха към своя юридически екип – като двете страни ще посетят медиатор, който да установи дали клаузата за реванш е все още валидна.