Българските боксьори продължават с много силното си представяне на Европейското първенство за юноши и девойки в Плоещ, Румъния. Под наставленията на олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, както и на Пейчо Багдатов, нашите таланти спечелиха още два медала.
 
С отличия се окичиха Ангел Димитров и Роселин Бачевски. Двамата се присъединиха към Христеа Нинова на полуфиналите и си гарантираха минимум бронзови медали.
 
В категория до 50 килограма Димитров преодоля по категоричен начин съпротивата на Александру Ченуса. Националът ни се поздрави с чист успех с 5:0 над молдовеца и ще играе на полуфинал в петък срещу арменеца Тигран Овсепян. При най-тежките (+80 кг), Бачевски също бе много убедителен. Той надигра с 5:0 Рустам Намоян (Армения) и ще спори за финал с украинеца Олександър Слиесариев.
 
Днес ни очакват още три мача с българско участие. Христеа Нинова ще атакува финал в категория до 50 килограма. Тя ще боксира в петия мач на следобедната сесия, която започва в 13:00 часа, с представителката на домакините Ребека Мюлер.
 
За медали на ринга ще се качат Ангел Самуилов (48 кг) и Янко Илиев (52 кг). Те ще играят на четвъртфинали. Самуилов ще срещне в 15-ия мач от следобедната програма румънеца Николас Бончу, а Илиев ще боксира в първия двубой от вечерната сесия (17:30 часа) с Никола Богатиноски (Сърбия).