Британският боксьор Дилиан Уайт има намерение да подаде жалба в съда срещу Световния боксов съвет (WBC), заради намеренията на промоутърите на Фюри да отложат мача за световната титла между двамата.

В края на миналата седмица стана ясно, че Фюри и другият световен шампион в категорията Антъни Джошуа са се разбрали за два мача през 2021 година, но Уайт е официален претендент за титлата на WBC и наскоро стана ясно, че трябва да получи мач за титлата срещу Фюри до февруари 2021 година. Президентът на WBC Маурисио Сюлайман сам заяви, че Уайт ще се бие с Фюри, след като Циганския крал премине през третия си мач с американеца Дионтей Уайлдър.

"Ще говорим с организациите да елиминираме задължителни защити на титлите, или поне да ги отложим с една година", коментира наскоро Аръм, който също така е промоутър на българина Кубрат Пулев.

"Всичко това е несериозно и аз повече няма да го търпя", отговори 32-годишният Уайт. От WBC потвърдиха за подадения иск срещу организацията, но отказаха да коментират.