Ленъкс Люис сподели, че е бил шокиран при втория сблъсък между Уайлдър и Фюри, когато британецът беше по-активният и агресивен боец в битката и заслужено спечели. Фюри даде сериозна заявка преди двубоя тогава, но Люис призна, че е бил сред онези, които са смятали, че думите му нямат стойност.

"Не повярвах на Фюри, когато той каза, че ще преследва Уайлдър във втората битка, мислех, че той ще се придържа към дистанцията. Дотогава на Деонтей не му се беше налагало да дава назад. Сега обаче е с нов треньор и ще видим какво ще успее да приложи. Той обаче, освен че трябва да върви напред на ринга, трябва да знае и че не е научил всичко в бокса“, анализира Люис

„След загубата Дионтей ни засипа с оправдания за поражението си и ако не открие собствените си грешки, пак ще загуби. Съгласен съм, че понякога може да загубиш с късметлийски удар от противника, но Фюри тогава доминира целия двубой. Точно Уайлдър е човек, който може да спечели всеки един двубой с един удар...просто за 1 секунда“, заяви бившият световен шампион, допълвайки, че опитва да влезе в главата на американеца преди трилогията.

Легендарният боксьор каза, че очаква вълнуваща битка и се надява Дионтей Уайлдър да е взел нужните поуки, иначе го грози нова тежка загуба.