Шампионът на WBC в средна категория Джермал Чарло е арестуван за сблъсък със сервитьорка в бар в Сан Антонио, САЩ, съобщава TMZ Sports.

На 16 юли Чарло бил на бар с приятелите си и пожелал да плати с дебитната си карта. Сервитьорката обаче не успяла да изтегли пари от нея и поискала друго средство за плащане.

Боксьорът се ядосал, грабнал папката за събиране на сметки, съдържаща документите му, и напуснал заведението. Сервитьорката твърди, че така Чарло е взел бакшиша й, оставен там от други посетители.

Полицията била информирана и издала заповед за арест на Джермал. Той се предал на властите, а адвокатите му поискали да бъде пуснат под гаранция. 

„Джермал не е ограбил никого. Когато плащането с картата на Чарло била отказано, той получил известие от банката с въпрос дали той е наредил да бъде извършено. След като отговорил утвърдително, от банката му казали да нареди плащането отново. Тогава обаче сервитьорката казала, че не може да намери картата. 

Джермал се разстроил, че картата му липсва, тъй като е свързана със сметка със значителна сума пари. Няколко часа по-късно асистентът на Джермал се обадил в заведението, за да им даде друг номер на кредитна карта, но от там отказали да го приемат“, обясни адвокатът на Чарло - Кент Шафер.