Седмица преди големия сблъсък между Антъни Джошуа и Анри Руис-младши двамата боксьори продължават упорита подготовка за титаничния сблъсък. През юни мексиканският състезател сензационно нокаутира своя съперник, за да вземе трофеите му. За Джошуа това се оказа първо поражение на професионалния ринг.

Успехът на Анди Руис дойде изненадващо, може би най-вече заради физиката му, която накара мнозина да го „отпишат”. Наднорменото тегло му спечели дори редица обидни прякори. Той обаче призна, че много обича „Сникерс”.

В последните седмици мексиканският боксьор значително отслабна, поне видимо. Преди първия мач с Джошуа той тежеше 125,5 килограма, а това е било част от тактиката му.

„Исках да тежа повече, защото Антъни Джошуа беше голям, трябваше да издържа на теглото му, да мога да поема ударите. В реванша смятам да съм по-бърз”, разкри Руис.

Задачата му не е била никак проста - да свали килограми, за да се противопостави в реванша далеч по-добре от тактическа гледна точка. Затова Руис се е доверил на основателя на здравословната кухня Zo's Meal Plans.

Световният шампион е трябвало значително да ограничи храната си. Наложило се е на първо място да се откаже от любимите си „Сникерси”. Менюто му е станало богато на морски дарове, риба и италианска паста в дните на спаринги.

Антъни Джошуа - Анди Руис младши

източник: Gulliver/GettyImages

Диетологът, който се е заел с боксьора, разкрива, че целта им не е била да свали конкретен брой килограми. Трябвало е да свали колкото може повече, за да бъде лек и да може да се движи по-бързо.

„Хората казват, че съм свалил прекалено много, затова няма да бъда силен, а Джошуа може да се движи около мен. От 1 юни, от боя, аз свалих 3,6 килограма. Ще бъда като преди, ще бъда силен”, заяви самият Анди Руис.

Свалените килограми са съвсем малко като тегло, но визуално разликата е огромна.

Реваншът между Анди Руис и Антъни Джошуа е на 7 декември в Саудитска Арабия. В първата среща мексиканецът изненадващо спечели титлите на WBA, WBO, IBF и IBO.