В главното събитие на вечерта в Комерс Казино в Комерс, САЩ, мексиканецът Уилям Сепеда взе 29-ата си победа от 29 мача, като направи 26-и нокаут. Той надви безапелационно с технически нокаут в шести рунд филипинеца Мерсито Геста.

Първият рунд бе добър за двамата левичари. Сепеда атакува уверено противника си, опитвайки се да го смаже. Контраходът на Геста бе да се движи много, опитваше се да отвърне със странични удари. Пропусна с опасен прав точно преди гонга.

Във втори рунд имаше много удари в тялото от Сепеда. Геста беше принуден да приеме размяната в центъра на ринга. След това обаче Сепеда натисна и филипинецът седва оцеля на въжетата. Той практически нямаше какво да противопостави на опонента си. Битката бе напълно едностранна, а Сепеда беше впечатляващ.

Мексиканецът прави около 100 удара на рунд. Геста усети тежеста на тези удари и опитваше спорадично да контраатакува. Реферът видя на къде отиват нещата и търсеше извинение да спре битката. След 5-ия рунд той се опита да убеди ъгъла на филипинеца да се откаже.

Неизбежното се случи. В шести рунд Сепеда продължи да налага противника и съдията спря боя. Технически нокаут!