Два дни преди да навърши 40 години Иво Ангелов предизвика себе си на Wizz Air Sofia Marathon Sofia, това съобщи самият той за БТА, малко след като финишира.

Световният и европейски шампион по класическа борба успя да преодолее дистанцията от 42.195 км. за малко под четири часа.

„Чувствам се добре, исках да докажа, че съм в добра форма. Не съм спрял да тренирам, въпреки натоварената ми програма“, каза още той.

Борецът допълни, че след 20 -ия километър е усетил болки в краката, но не се е възползвал от правото на почивка. Единственото, което си е повтарял е да продължава напред без да спира, коментира спортистът. Той опредили бягането в маратона като нещо нормално както  подготовките по време на лагерите.

Иво Ангелов постави още едно предизвикателство пред себе си, да популяризира спортът борба и системата суплес в детските градини в Перник. Той преподава в спортно училище „Олимпиец“  и е президент на клуба по борба.

Маратонът идва ден след като Иво Ангелов и Серги Сергиев от клуба по борба Миньор се завърнаха от Световното първенство в Хърватия за ветерани. Там Сергиев успя да стане осми в света в неговата категория. Ветеранът има и едно пето място от световната надпревара през 2022 година в Пловдив.

Участие в Софийския маратон взеха и други известни български спортисти, които не са лекоатлети. Сред тях бе и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, която участва на 10 километра и завърши за малко под 59 минути.