Селекционерът Симеон Щерев е доволен от представянето на руския отбор по борба за жени на Световната купа в Белград, но смята, че някои от момичетата не са били мотивирани. "Като цяло съм доволен от отборното представяне на световната купа. Почти всички показаха желание за победа, което е много важно за мен. Само три момичета останаха без медали. Сред тях бяха Мария Кузенцова (65 кг) и Екатерина Букина (76), при които не видях мотивацията, нужна на подобно ниво.

Евгения Захарченко (72) се бори добре. Да, тя завърши пета, но при нея видях страст и това е добре", коментира българинът в интервю за официалния уебсайт на Руската федерация по борба: Кузнецова остана пета при 65-килограмовите, след като загуби срещу българката Мими Христова в схватката за 3/5 място. Захарченко пък бе пета в категория до 72 кг, където шампионка стана Юлияна Янева.

"Сега се намираме в малко странен и преходен период, защото може да има промени по международния календар. Говоря специално за европейското първенство, което не знаем дали изобщо ще бъде проведено. Чакаме окончателно решение, за да изготвим тренировъчна програма", каза още Щерев.