Европейската шампионка по борба Мими Христова сподели как се чувства след спечеленото отличие.

"Щастлива съм и все още не ми се вярва какво направих", заяви Христова, която стигна до първата си титла при жените от европейско първенства. 

Досега тя имаше 4 медала от континентални първенства в по-долните категории, но за първи път се бори при тежките до 65 кг и стигна до златото след победа над бившата националка Елис Манолова (Азербайджан).

"Всъщност нямах намерение да участвам на това първенство и до последните дни не се знаеше дали ще пътувам. Отидох на лагера при момичетата само, за да ги подготвя. А стана така, че те ме подготвиха (усмихва се). За първи път се борихме с Елис, тъй като досега се състезавах при по-леките. Дори не сме се хващали на тренировка. Излязох за срещата напълно освободена, без притеснение. Единственото неприятно беше, че се боря срещу друга българка, която се състезава за друга държава. Но понякого обстоятелствата го налагат, за съжаление", добави тя.

Мими разкри, че е качила категорията без особени затруднения.

"Наистина се чувствам добре. Вече хапвам, пия кафе спокойна без притеснение, че ще кача тегло и трябва да свалям, за да съм в категорията си. А какво ще се случи оттук нататък треньорите и федерацията ще го решават. Да, 65 кг е неолимпийска, но пък, ако трябва да качвам още за олимпийската до 68 кг вече става сложно. Там момичетата свалят от 70 кг, по-тежки са. Сега не мисля за тези неща. Все още ме държи еуфорията от успеха. Не успях при по-леките да взема злато, но ето че се случи в този добър "експеримент", за което благодаря на треньорите и на федерацията за този шанс", заяви още тя.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.