Рамазан Рамазанов победи Калоян Атанасов в най-оспорваната и атрактивна среща на държавния шампионат по свободна борба в Стара Загора.

Младокът, който е европейски шампион за кадети, имаше преднина след приключване на първата част. Във втората обаче Рамазанов, втори в Европа и трети в света, успя да изравни, а след това и да тушира таланта на домакините. И двамата борци обаче бяха изпратени с аплодисменти от публиката.

Все пак домакините бяха зарадвани с титла, спечелена от Иван Стоянов в категория до 74 кг, който се наложи над Петър Петков с технически туш 11:0. Но Мирослав Киров, втори в Европа, не позволи двоен триумф за старозагорци след като спря другия брат – Радомир с 16:5.А първа титла от държавния шампионат спечели Магомед Рамазанов, брат на Рамазан, който направи дебют в първенството.

При 61-килограмовите Георги Вангелов, пети на олимпийските игри, пък демонстрира превъзходството си над Стилян Илиев - технически туш 11:0. 

В тежка категория до 125 кг осетинецът Ален Хубулов победи Георги Иванов, европейски шампион до 23 г., с 10:0. А с това състезателят на ЦСКА взе реванш за загубата от таланта на Димитровград през миналата година. Срещите бяха изгледани от кмета на града Живко Тодоров и президента на БФ Борба Христо Маринов.

Шампионатът е част от критериите за място в националния отбор за предстоящите олимпийски квалификации.

В съботния ден започват жените. Стартът е от 10 ч в зала ДЗУ.