Селекционерът на женския национален отбор Петър Касабов изрази мнение, че турнира „Дан Колов-Никола Петров“ е бил с доста добра конкуренция.

„В рамките на месец ни се струпаха 3 състезания в чужбина, така че и при нас се натрупа умора – заяви Касабов. - Доволен съм от представянето, важното е , че са здрави. Турнирът беше много хубав, имаше оспорвани срещи. Организацията също беше на ниво, за което благодаря на Българската федерация по борба, както и за условията, които ни предостави за подготовка. Предстои ни европейско първенство, имахме два рейтингови турнира. Няма неяснота в категория до 62 кг коя от състезателките ще представя България на шампионата. Но тя ще бъде обявена след утвърждаване на състава от управителния съвет. Преборвания ще има единствено в категория до 68 кг между Юлияна Янева, която бе обявена за най-добра при жените на „Дан Колов“, и София Георгиева.“

В началото на годината треньорите на националните отбори обявиха критериите за определяне на състезателите на европейското и световно първенство. А при жените сред изискванията бе участие на държавния шампионат и на рейтинговите турнири.

„Юлияна не е участвала нито на републиканското, нито в Загреб на рейтинговия турнир, бори се в Египет и загуби първата среща – продължи селекционерът. - На „Дан Колов“ обаче показа добра форма затова ще има възможност да претендира за място в категорията за европейското първенство с преборвания със София Георгиева.“

Наставникът уточни, че преборванията ще са до две победи от 3 срещи. Толеранс – 2 кг. Самите срещи ще бъдат на 21 март в зала „Диана“ в столицата.

Часът ще бъде допълнително обявен.