Олимпийската квалификация в София беше последна за Иво Ангелов за националния отбор. Това обяви самият той в една от социалните мрежи.

Носителят на осем медала от големи първенства обаче уточни, че остава на разположение и ще помага на момчета, ако бъде повикан. Той ще продължи с изявите си и на тепиха в Буднеслигата, а през останалото време ще тренира деца в родния си град Перник с надеждата след време оттам да излезе новият голям шампион на България.

Иво Ангелов не успя да спечели квота в категория до 60 кг в класическия стил на последната олимпийска квалификация в "Арена Армеец". Зад гърба си обаче той има едно участие на олимпийски форум - в Лондон 2012.

"Този пост е за всички, които бяха до мен през годините. За всички, които повярваха в мен и не се отказаха дори когато нещата не се получаваха. Огромно благодаря на треньорите! Те са тези, които ме откриха, създадоха, преобразиха до това, което съм както на тепиха, така и в живота. Армен Назарян, Бисер Георгиев, Стоян Добрев, Братан Ценов, Стефан Ангелов, Веселин Цветков, Емил Будинов, Емил Иванов", написа Иво Ангелов в една от социалните мрежи.

"Свалям шапка на Гриша Ганчев! Човекът, който отделя средства толкова години, за да може борбата в България да продължи да се развива. Не мога да не спомена Валентин Йорданов. Той е бил и продължава да бъде мое вдъхновение. Респект пред такива българи. Всички, които ме познават знаят какво уважение и признателност изпитвам към всеки един, който е допринесъл за моята реализация", добави още той.