Навръх 29-ия си рожден ден Даниел Александров даде старт на нова инициатива. В родния си град Дупница двукратният носител на златния пояс „Никола Петров”  и партньорът му Георги Наумов прерязаха лентата на сдружение „Дупница спорт”. На тържеството присъстваха много от националите в класическия стил, както и старши треньорът Армен Назарян и президентът на федерацията Христо Маринов.
 
„Намеренията ни са да искаме да стимулираме и насърчим младите хора да спортуват. А в Дупница има прекрасни условия за това, но и още какво да се прави. Скоро в града построиха нова зала, сега имаме идея и за изграждането и на закрити тенис кортове с балон. Радваме се, че намираме разбиране и подкрепа от страна на общината, която от край време много помага за развитието на спорта”, заяви Александров.
 
 
На тържеството присъства и другият изявен борец от града  в момента - Кирил Милов, световен и европейски вицешампион за мъже.

Даниел Александров

източник: БФБ

Александров, който е носител на 4 медала от европейски първенства, допълни още, че в края на годината планира и възобновяване на коледен турнир по борба. А с новата зала най-вероятно ще се кандидатства и за домакинство на републиканско първенство.
 
 
Същевременно националите продължават подготовката си за световното в Белград през декември. В края на седмицата възпитаниците на Армен Назарян започват лагер на Белмекен.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.