България няма да има медалисти от първия ден на свободнния стил в световната купа по борба в Белград, след като съперниците на Али Умарпашаев и Микяй Наим загубиха мачовете си от полуфиналите.

Нaим загуби първата си схватка срещу сърбина Стеван Мичич, който пък спечели с 10:2 на четвъртфиналите срещу унгареца Хамзадхаджи Халидов. Представителят на домакините поведе с 2:0 срещу Арсен Харутюнян на полуфиналите, но в крайна сметка загуби с 4:7 и ще бъде на репешаж вместо българския национал.

Умарпашаев започна турнира с 24:0 точки срещу първите си двама съперници при 74-килограмовите, побеждавайки ги за по-кратко време от общото за един мач. Българският национал стартира с бързи две точки и срещу бронзовия медалист от Евро 2016 Нуриков, който обаче направи голям обрат и спечели схватката с 8:4.

На полуфиналите Нуриков срещна Франк Маркес, който заедно с Умарпашаев бе най-техниченият и офанзивен борец в категорията до момента. Италианският национал продължи серията си и се наложи с лекота с 10:0 срещу беларусина, класирайки се на финал. По-късно днес Мими Христова и София Георгиева ще играят мачове за бронзови медали от женския турнир.