"Вървим във възходяща посока, за мен представянето е добро, макар че можехме да вземем още медали", каза Валентин Ангелов, селекционер на мъжкия ни национален отбор по свободна борба.

"Радващото е, че вече имаме отбор, защото преди 3 години, когато поех тима, имахме само няколко състезатели", допълни той

На европейското в Будапеща националите завършиха седми в отборното класиране, като спечелиха сребро – на Ахмед Батаев и бронз на Георги Вангелов и Рамазан Рамазанов.

„Миналата година имахме само един финал, а днес вече имаме и два бронзови медала - допълни наставникът. - В тима взехме и няколко момчета от юношеския състав и резултатите вече се виждат. За мен е важно, че вървим в правилна посока. И въпреки отсъствието на руските борци от първенството, конкуренцията бе изключително силна, тъй като почти всички отбори са натурализирали състезатели от бившите съветски републики – чеченци, дасеганци осетинци, които са школа в свободната борба. Радвам се, че в тази конкуренция успяхме да вземем три отличия, което не се е случвало от много години.“

За последно свободната борба имаше три медала от европейско първенство през 2013-а, Тогава Владимир Дубов (60) е втори, а Леонид Базан (74) и Любен Илиев (96) печелят бронз.