Христо Чапанов е треньорът, който успя да вкара Алекса Ерски във форма, за да спечели титла от държавното първенство по борба, класически стил, в средата на януари.

Въпреки че е много дисциплиниран в залата, Алекса все пак не крие, че уважава традициите и празниците в Сърбия, което понякога му създава проблеми в подготовката.

Христо Чапанов и победителят от „Игри на волята“ бяха гости в предаването „На кафе“ по NOVA, за да разкажат за съвместната им работа и успехите, които вече жънат като екип.

„Изпълнява и слуша, докато е в залата, след това е извън контрол. Влезе много бързо във форма, има силна воля и е много добре трениран от кариерата си преди това. Нашият диетолог му даде нещата, които трябва да следва. Следваше ги, докато не се прибра за сръбската Нова година, a след това изпуснахме нещата“, сподели Христо Чапанов.

Алекса разкри, много обича да спазва традициите в Сърбия, затова и диетата се е наложило да бъде прекъсната преди държавното първенство в Сливен. След завръщането си от Сърбия в София Христо Чапанов отново се заема с формата на бореца.

Съвместната им дейност вече дава резултати, затова вече гледат към следващото предизвикателство. Алекса обяви, че сега самият той влиза в ролята на треньор, за да подготви млад ММА боец за срещата му на 11 март.