Световната шампионка по борба Биляна Дудова няма да участва днес в преборване с медалистката от Олимпийски игри и световни първенства Тайбе Юсеин. След решение на БФБорба двете трябваше да  премерят сили на тепиха в Благоевград днес сутринта. Личният треньор на Биляна - Георги Калчев обаче заяви, че Дудова няма да участва в това преборване.
 
„Като личен треньор на Биляна и човек, който мисли за бъдещето на българската борба, реших че след създалото се огромно напрежение около двете достойни момичета, не е необходимо да ги подлагаме отново на нов стрес. Психиката е най- важното нещо в едно състезание. Едно поредно хвърляне в поредна стресова ситуация, ден преди отпътуването им за Европейското първенство, независимо коя ще победи, неминуемо би им се отразило на резултата. Пожелаваме успех на Тайбе и дано спечели ново злато за България, защото го заслужава. Надяваме се за в бъдеще да продължат спора за категорията на тепиха, при ясни и точни условия и да не се стига никога повече до подобни ситуации“, сподели пред Боец Калчев.
 
Дудова подкрепи думите на треньора си с публикация във Фейсбук.
 
„Благодаря на всички хора, които ми писахте и ме подкрепяхте. Не само сега, но и винаги. Преборване няма да има, защото вече имаше на 18.03.2022. И аз не бях тази, която не спази правилата. Успех на българския отбор“, написа Дудова.