Президентът на Българската федерация по Борба Христо Маринов даде „отлична” оценка за представянето на родните боркини в Токио.

Тайбе Юсеин и Евелина Николова спечелиха бронзови медали на Олимпийските игри в Япония, а днес дадоха първата си пресконференция след завръщането си от Токио.

На мероприятието присъства и треньорът на националния ни тим Петър Касабов, помощник треньорът Стоян Петков и генералният секретар Валентин Райчев.

"Оценката за жените е отлична - четири участнички с два медала. Голям успех е, че взехме два медал. Направиха ни горди всички. Зад един такъв медал стоят много години труд и лишения. За свободния стил е много жалко за Георги Вангелов. беше на крачка от медала. Добра оценка им давам, момчето се бори. За съжаление класиците доста слабо се представиха. Сега Управителният съвет ще се събере и ще коментираме какво да правим в бъдеще", заяви Маринов.

"Доволен съм от момичетата - не само от Тайбе и Евелина, но и от останалите две - Миглена Селишка и Мими Христова. Те не успяха този път, но бяха доста близко. Доволен съм, след като и президентът на федерацията е доволен. Силно се надявам, че за тези пет години съм успял да вдъхна увереност не само на ръководството, но и на момичетата", добави Петър Касабов.

Евелина Николова потвърди за пореден път, че остава до Игрите в Париж 2024, а Тайбе Юсеин каза, че ще помисли.