Наставникът на Тайбе Юсеин - Петър Касабов коментира спечелената олимпийска квота от страна на българската боркиня, както и спечеленият сребърен медал на първенството на планетата.

"Не мога да дам реална оценка, много уморен съм, много пътувахме, ще мине време, след седмица ще имам анализ на ситуацията, която се получи. Годината беше доста успешна. Конкуренцията беше убийствена, всички гонеха олимпийски квоти, радвам се, че Тайбе се съхрани и спечели квотата", коментира Касабов.

"Опитваме се да гоним високи цели, постигаме успехи, предоволен съм, че голям финал, не е никак малко. Съжалявам, че стана така на финала, напрежението беше огромно. Така се случи, ситуация", добави той.

"Подготовката си върви, момичетата бяха съхранени, радвам се, че отборът е приповдигнат, очакваха по-добри резултати, малко са тъжни в момента. Момичетата са с голям дух, ще успеем да спечелим още квоти. Имаме почивка известно време, декември ще започнем да работим. Петте момичета искат да спечелят квоти, мисля си, че ще успеят. Ще се борим за всички квоти", заяви още той.