Селекционерът на националния отбор за жени Петър Касабов коментира изминаващата вече 2020 година и представянето на момичетата от отбора.

"Доста раздвоена, започна доста ентусиазирано, с високите успехи, със силните резултати, които постигнахме, силните резултати, които постигнаха момичетата, и на турнирите и на Европейското първенство с двете европейски титли, второ място на Биляна, трето място на Тайбе, до март месец беше добре, след което стана объркване", коментира Касабов.

Антон Узунов
51 снимки

"Успяхме на лагерите да се готвим на спокойствие, искам да благодаря на Министерството, на министър Кралев, и на федерацията, на Световната купа се представихме добре, да, не взехме злато, но предвид Европейското първенство, което беше през февруари, нямаше как да искам да бъдем на ниво и през февруари и сега. Да са живи и здрави, щастлив съм от това което се случи през тази година и следващата да е още по-успешна", добави той.

"Моята работа е да си върша работата в залата, момичетата да успяват да спечелят медалите, това ми дава сила, за да мога да радвам всички около мен, за анкетите това не зависи от мен, каквото са решили журналистите, и да съм в тройката е голям успех и се радвам", каза още селекционерът.

"Трудно мога да кажа за квотите, уж всичко беше на ред, но всеки се появи някаква травма, която няма как да се предвиди. Момичетата много искат този успех, когато се труди човек, те са концентрирани, мотивирани, надявам се всяка една да си спечели квотата, а на Олимпиадата каквото се случи", добави Касабов.