Европейският шампион по борба Едмонд Назарян беше избран за най-добър спортист на Обединен спортен клуб ЦСКА за 2023 година. 

22-годишният Назарян е и сребърен медалист от Световното първенство през 2022 година в Сърбия. 

БТА
18 снимки

За най-проспериращи отбори през изминалите 12 месеца са определени: волейболният тим за момчета до 16 години (първо място на Държавно първенство в България), водна топка момчета до 17 години (първо място от Държавен шампионат) и хокей на лед за момчета до 20 години (шампион от Държавно първенство) и най-младият женски футболен отбор на "червените". 

За най-добра състезателка е избрана Мими Христова, европейска шампионка по борба и бронзова медалистка от Световно първенство. 

В категорията отбор на годината бяха отличени волейболният клуб за жени (второ място в НВЛ) и футболният състав на "армейците", завършил на втора позиция в Първа лига. Комплексен победител е отборът по борба на ЦСКА, а същата награда е присъдена и за волейболистките на "червените".

Обединен спортен клуб ЦСКА награди най-добрите си спортисти и треньори за 2023 година на церемония в Централния военен клуб в столицата. Събитието се състоя в зала "Концертна", където спортният министър Димитър Илиев направи обръщение. 

Поздравителен адрес имаше и от президента на Република България Румен Радев. 

По традиция на събитието присъстваха "червени" легенди, бивши и настоящи състезатели и треньори по всички видове спорт от различни поколения, както и деятели, представители на сдружения и фенове.