Още два медала и общо 7 спечелиха националите ни по борба в 49-то издание на турнира Яшар Догу в Истанбул.

В последния ден на надпреварата Биляна Дудова ликува с титла в категория до 57 кг, като четвърто поредно състезание тя на даде точка на съперничките си, а на финала победи германка Елена Бругер с 4:0. 

Това бе втори успех на еврошампионката от 2021-а над същата противничка. Двете се срещаха още на старта в групата (бяха 6 състезателки в категорията), като тогава българката се наложи с разгромното 10:0. Дудова записа победи над казахстанката Емма Тиссина – 5:0 и тунизийката Сивар Боусета, която е с квота за олимпиадата, с 6:0.

Другата ни финалистка днес Мими Христова се окичи със сребро в категория до 68 кг, след като отстъпи на Оливия ди Бакко (Канада) с 2:5. Преди това титли взеха Миглена Селишка (50), Евелина Николова (59), Тайбе Юсеин (62) и София Георгиева (65).

Жените завършиха на първо място в отборното класиране, следвани от тима на домакините и Казахстан.

При мъжете в свободния стил Георги Вангелов (57) загуби на старта от ирански борец, но след това се реваншира с успех в репешажите, а за бронза категорично се пребори с представител на Грузия -11:1.

Микай Наим (57) и Октай Хасан (79) не успяха да стигнат до отличията. В надпреварата участваха състезатели от близо 20 страни – Иран, Грузия, Казахстан, Беларус, Киргизстан, Турция, Канада, Франция, Германия...

Турнирът бе и последна проверка за националите преди олимпийските игри Токио 2020.