Мария Оряшкова ще се бори за бронзов медал в четвъртия ден на Европейското първенство по борба в Будапеща, стана ясно след изиграването на всички полуфинали в първите категории при дамите.

Оряшкова загуби на четвъртфиналите на 76 кг срещу Ясемин Адар (Турция), която стигна до финал срещу друга ветеранка - Еп Мае (Естония). Така тя изтегли Оряшкова на директен мач за бронз срещу Бернадет Над (Унгария), която взе европейско злато до 23 години в България този месец.

Утре за България на тепиха излизат още пет състезателки. Ирена Бинкова ще играе квалификация с Мерседес Денеш (Унгария) на 53 кг, София Георгиева ще срещне Криста Инче (Румъния) и Аслъ Тюгчю (Турция) в пресявките на 65 кг, Юлиана Янева ще се изправи срещу Буше Тосун (Турция) на четвъртфинал на 72 кг, а олимпийските медалистки Евелина Николова и Тайбе Юсеин ще се борят съответно срещу Йена Хемае (Финландия)/Тамара Долал (Унгария) на 57 кг и Лидия Турино (Испания)/Ягмур Чакмак (Турция) на 62 кг. И двете започват от четвъртфиналите.

Женската борба вече има един сигурен медал, след като Миглена Селишка стигна до финала при най-леките до 50 кг.