Днес европейския шампион по борба за юноши в кат. 63 кг Едмонд Назарян получи наградата си за спортист на месец юни. Заедно с него участие в пресконференцията взеха личният му треньор Емил Иванов и генералният секретар на федерацията Валентин Райчев. 
 
"Доволен съм от спечелената титла. Имах една седмица почивка и от днес започвам да се готвя за световното за първенство за мъже. Предстоят тежки  дни, но пътят към титлата е труден", заяви Едмонд Назарян. 
Треньорът му Емил Иванов разкри, че предстоящото световно първенство през септември в Белград е голямата цел пред Назарян.  
 
"Първото място на това европейско за юноши не беше наша основна цел. Всичките ни усилия са насочени към световното през есента, където конкуренцията е много голяма заради азиатците. Искаме Еди да се утвърди в мъжкия елит. 
 
На европейското за юноши Назарян се състезава в по-горната категория, за да не сваля килограми. Той трябва да трупа сила, защото именно тя не му достигна в Рим на финала. Той все пак е на 20 години и има още да подобрява физическата си подготовка.  В последните две години след евротитлата Еди имаше поредица от неудачи в здравословно отношение. Контузиите доведоха до спад и в психическото състояние и върху това работихме. Смятам, че успяхме и ще го покажем на световното", обясни Иванов.