Мими Христова спечели пети медал за България на европейското първенство по борба в Букурещ, след като победи литовката Дануте Домикайтите в схватка за бронз на 68 кг. Час преди Христова и Миглена Селишка взе трето място в категория до 50 кг.

Христова направи много силен турнир, връщайки се в олимпийската категория до 68 кг. На старта тя победи румънката Мария Ницу с техническо превъзходство, след което се справи с европейската шампионка и носителка на четири медала на световни първенства Кумба Ларок от Франция. На полуфиналите Христова отстъпи драматично на украинката Тетяна Рижко с 6:7 и така стигна до мач за бронз.

В тази схватка интрига нямаше. Христова улови рано съперничката си, взе преднина от шест точки и тушира Домикайтите след само 80 секунди на тепиха.

"Представих се добре, но изгубих неприятно на полуфиналите. Може би е трябвало така да стане. Подцених самата среща вчера. Никога не знаеш как ще протече една схватка, много силни боркини загубиха на това първенство", каза тя след двубоя за третото място.

"За Токио успях да взема квота на 68 борим се сега и за Париж. Олимпиадата чука на вратата, че даже влиза през нея".

Преди Христова и Селишка, бронзови отличия за България спечелиха още Едмонд Назарян, Абу-Муслим Амаев и Кирил Милов. Евелина Николова пък е на финал утре. / БТА