Мими Христова спечели първия си медал на световни първенства по борба, след като тушира състезаващата се с неутрален статут Татяна Паулава на малкия финал на 65 кг. Това е второ отличие за българските национали в Белград, след като Рамазан Рамазанов спечели трето място на 70 кг свободен стил мъже на старта.

Схватката с Паулава започна трудно за двукратната европейска шампионка Христова, която загуби първите две точки. Двете дори сблъскаха главите си и последва медицинска намеса. След нея обаче Христова направи агресивна атака, събори Паулава на тепиха за две точки и продължи движението още няколко секунди за туш.

По-рано днес Христова тушира още една състезателка с неутрален статут – Валерия Дондупова. 

Христова бе елиминирана от надпреварата за златно на четвъртфиналите, когато отстъпи на американката Мейси Килти. Тя ще се бори тази вечер за световна титла на 65 кг. Преди това Христова надделя с 10:0 и над монголката Тювшиняргалин Енкин.

Българското участие при дамите продължава утре с репешаж за олимпийска квота и медал на Биляна Дудова на 62 кг. София Георгиева пък ще атакува бронз на неолимпийската категпория до 72 кг./БТА