Мими Христова не се яви за схватката си за бронзов медал срещу шведката Йохана Матсон и остана на пето място в категория до 65 кг от световното първенство по борба. Българската националка получи контузия в полуфиналите вчера.

Христова започна турнира при 65-килограмовите срещу полякинята Камила Кулвичка, която поведе с 6:0 технически точки. Българската националка обаче намали на 2:6 през втората част, а Кулвичка получи контузия, заради която се наложи продължителна медицинска намеса. Полякинята се върна на тепиха за последната минута, но Христова я улови през краката и я превъртя три пъти за крайното 8:6.

Христова започна отлично полуфинала с молдовката Ирина Рингачи и я държа близо минута и половина на тепиха, печелйки четири точки в процеса. Българката продължи с атаките и към края на първата част водеше с 8:4, но се контузи в десния крак и Рингачи я тушира с оставащи 17 секунди по часовник.

Матсон пък преодоля репешажите тази сутрин и това се оказа директна схватка за бронз. 33-годишната шведка е еврошампионка от Вилнюс 2009 и Вантаа 2014.