Европейските шампионки за 2020-а година в категория до 50 и 65 кг – Миглена Селишка и Мими Христова, коментираха каква година изпращат и с какви чувства и очаквания гледат към 2021 година.  

„Добре се представихме. Можехме и на Световната купа да се представим по-добре, но просто дълго време нямахме състезания. Не се знаеше дали ще има състезания, това за един спортист не е много добре, защото първо се настройваш, че ще има даден шампионат, а след това той отпада. Като цяло, беше трудна ситуацията както за нас, така и за целия свят“, сподели Мими Христова.

„Мога да я опиша като успешна, защото все пак започна с добро представяне на Европейското първенство. След това имаше както за целия свят, така и за нас много лоши моменти, защото не знаехме наистина какво ще правим – дали ще има състезания занапред. След това отмениха Олимпиадата. Този месец направихме едно състезание като една подготовка за другата година и мисля, че доста добре мина“, заяви Миглена Селишка.

Антон Узунов
51 снимки

„Най-вече трябваше да се запазим психически. Успяхме да направим доста лагери, но това, че стояхме в някаква неизвестност, беше най-лошото за нас“, допълни още Селишка.

„Беше трудно, защото не можеш да се поддържаш на топ ниво както самото ти тяло, така и самата ти психика. Много е трудно. Треньорите обаче показаха страшен професионализъм към нас и мисля, че занапред нещата ще се тръгнат, ще се отпушат и ще бъдат наред“, каза Христова.

„Пожелаваме си най-вече да сме здрави и да нямаме контузии и състезанията да ни се проведат както е по план и разбира се подготовката ни да мине добре, за да покажем какво можем. Отборът да е в кондиниция, да се подготвим добре, треньорите да са до нас да ни подкрепят и мисля, че ще имаме хубава година“, завършиха двете спортистки.