Кирил Милов остана със сребърен медал от европейското първенство по борба, след като вчера отстъпи в спора за златото в категория до 97 кг на класическия стил на арменеца Артур Алексанян. По този начин българинът не успя да вземе реванш за загубата от Алексанян във финала на световното първенство миналия септември. Милов говори пред медиите при завръщането си в София. 
 
"Доста трудни бяха за мен последните часове. Много ме е яд, че загубих и то от същия съперник, от когото паднах и на световното първенство миналата година. Но това е големият спорт. Сега трябва да се подготвя още по-добре следващата квалификация и да взема олимпийска квота.
 
Мисля, че умората ми попречи да проведа по-добре срещата, не можеш да мислиш трезво. Успях да го сваля в партер, но нямах сили да взема и точки.
 
В предишните схватки с арменеца имах по-голям респект. Сега бях убеден, че ще го смажа, ще го надвия, но не се получи. Все пак виждам, че вървим в правилна посока. 
 
Предстои ми две седмици почивка, в които със сигурност няма да мисля за борба и след това започваме пак подготовка", заяви Милов. 
 
Какво още каза сребърният медалист от европейското първенство - вижте във видеото