Евелина Николова загуби от Ирина Курачкина във финала на категорията до 57 килограма на Европейското първенство по борба в Букурещ, Румъния. 

Българката бе предупредена за пасивност. Така се стигна и до първа точка за Курачкина, две минути от началото на схватката. И двете не предприеха рискове до края на първата част и така Ирина Курачикна имаше минимална преднина от 1:0 след 3 минути на тепиха.

Две минути преди края състезателката на Беларус успя да вземе още две точки и поведе с 3:0. За съжаление аванса на Курачкина дори нарастна до 7:0 минута и половина преди края. Българката натисна и взе две точки, но това не бе достатъчно.

"Явно подготовката ми още не е на 100 процента", каза тя след схватката.

"Очакваме най-доброто и тренираме за най-доброто. В този живот явно не ми се писано да стана европейска или световна шампионка. Дано обаче олимпийското злато е за мен".

Юлияна Янева взе автоматично бронза при 72-килограмовите. Тя трябваше да срещне Анастасия Алпиейева на финалите, но поради лекарска забрана украинката бе принудена да се откаже и така нашето момиче автоматично спечели медала.