Олимпийската медалистка по борба от Игрите в Токио - Евелина Николова, бе избрана за спортист номер 1, а треньорът Петър Касабов за най-добър сред колегите си в Община Петрич за 2021 година.

Комисия в състав от 8 души, определена от кмета на община Петрич Димитър Бръчков, взе решението, взимайки предвид и онлайн гласуването сред жителите на община.

За спортист на годината в категория юноши и девойки бе определен Димитър Мазнейков - състезател на клуб по планинско колоездене Райдърс Юнайтед (Смолян). При децата за номер 1 бе посочен Иван Янкулски.

Селекционерът на женския национален отбор на България по борба Петър Касабов спечели приза при треньорите, а отбор на годината стана Спортен клуб по бокс Лъвовете.

Спортист на годината Петрич

източник: Община Петрич

По предложение на комисията, бяха определени специални награди на състезатели от различни видове спорт, както следва:

1.Ненчо Незъров  - 67-годишен, майстор на спорта, три пъти републикански шампион и носител на Купата на България с мъжкия отбор на ХК Беласица, голмайстор на отбора, национален състезател по хандбал.

2.Васил Танев – 70-годишен, голмайстор на мъжкия отбор на ФК Беласица за всички времена с 253 попадения.

3.Силвия Аздреева - покорила връх Ама Даблам в Хималаите, 6812 м.

4.Димитър Алексов - първи треньор на Серафим Бързаков и Петър Касабов.

5.Димитър Малев - състезател на СК Локомотив София, спечелил най-много медали в рамките на една седмица.

За успешно партньорство и подкрепа на спорта в община Петрич бяха наградени още Мирослав Гочев - треньор на Евелина Николова в СКБ Ангел Гочев (Созопол) и олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева, която бе специален гост на тържеството.

Спортист на годината Петрич

източник: Община Петрич