Носителката на бронзов медал от Олимпийските игри в Токио Евелина Николова каза, че не е доволна от резултатите, които е постигнала през 2023 година.

Николова остана на шесто място в класацията за "Борец на годината", след като завърши с бронз от европейското първенство в Загреб, но на световното първенство в Белград не успя да си осигури квота за Игрите в Париж догодина.

"Не съм доволна от представянето си през тази година. Допуснах грешки, които вече сме ги открили и работим над изчистването им, така че моята оценка със сигурност не е добра за отминаващия сезон", каза тя.

"От предстоящата година очаквам да не допускам грешките, които допусках в тази. Първата ми цел е да си спечеля квота за Олимпийските игри в Париж, а втората - да взема златния медал. Това беше едиствената причина да продължа след Олимпийските игри в Токио", добави 30-годишната състезателка.

Николова бе попитана и за увеличаващата се конкуренция в женската борба, както и доколко опитът ѝ на най-високо ниво помага за справяне в критични моменти.

"В много случаи опитът помага, но понякога може да ти изиграе и лоша шега. Все пак има значение колко опитен е един спортист. В момента конкуренцията в световен мащаб е много силна. Във всяко следващо състезание шампионката е различна. Никой не е резервиран за медал. Надявам се и в България конкуренцията да се засили още повече. Момичетата трябва да виждат повече нас, жените в борбата. Да видят, че всъщност ние сме съвсем нормални момичета и дами. Борбата не е страшен спорт, а напротив - борбата е красив спорт и при жените."