Едмонд Назарян бе посрещнат на летище „София“ след големия си триумф на Европейския шампионат за юноши до 20 години, където спечели златен медал в категория до 63 кг. Той сподели при завръщането си в България, че следващата му цел е световната и олимпийска титла.  

„Супер съм, изпълнихме и тази цел - европейски шампион за юноши до 20 години. Сега предстоят други задачи - световна и олимпийска титла“, бяха първите думи на Назарян на родна земя.

„Тази европейска титла е подарък за моя треньор Емил Иванов, който днес има рожден. Благодаря му за неговите усилия, време и страхотния труд, който влага в мен. Той много ми дава.... И с негова помощ ще постигнем най-добрите резултати“.

Назарян уточни, че неговият баща е наблюдавал схватките от трибуните, но въпреки това е чувал неговия глас.

„За мен е по-добре той да е на трибуните, защото има много напрежение, други емоции, които малко пречат. Мисля че е по-добре той да гледа отстрани. Баща ми е много емоционален, но умее да ми дава нуждана енергия в определени моменти, винаги чувам неговия глас в залата.... Искам да благодаря на треньорите в националния отбор – Юлиян Георгиев, Тарек Абделслам, на спонсорите – фамилия Ганчеви, които ни създават идеални условия за подготовка.“

Emona Tsoncheva / LAP.bg
14 снимки

„На самото състезание си личи колко си подготвен. Резултатът, който постигнал, показва, че сме се справили добре. Сега трябва по същия начин да се готвим за следващите турнири. Усеща се респект от страна на съперниците към мен. Но това няма значение, аз винаги трябва да показвам моята борба, защото ако разчитам на това, може да се объркат нещата“, сподели още синът на легендарния Армен Назарян.

Еди се завърна с полет през Белград, където тази година ще се проведе Световното за мъже.

„Ако и там вдигна знамето на България, ще се радвам много. Ще дам всичко от себе си, дано да се получат нещата. Само да сме здрави, Дай Боже“, продължи Назарян-младши.

„Има леки контузии, те се натрупват с времето и след състезанието, когато се отпуснеш психически, започва да боли. Но и те са преодолими, трябва почивка“, призна Едмонд.