Младата надежда на родната борба - Едмонд Назарян, сподели как преминава през периода на пандемия от COVID-19 и какви са следващите му спортни планове. 

"Готвим се, готвим се и отлагат състезанието. Трудиш се, трудиш се и няма състезание. Иначе тренировките си вървят, както трябва. Готвим се, догодина имаме много състезания, така че няма да спираме", заяви Едмонд относно подготовката по време на пандемия, обхванала света. 

"Готвим се здраво. Дано, дай боже, всичко да е окей, да няма коронавирус, да сме здрави и вече състезанията ще покажат. Ако сме готови, тръгваме за Токио!", допълни Назарян пред ТВ+.

Едмонд признава, че въпреки триумфа на Европейското в Рим не смята, че се е променил. 

БФБорба
15 снимки

"Не усещам, че съм се променил. Баща ми и майка ми така са ме възпитавали, че каквото и да получа, какъвто и да стана, винаги да си знам ценностите и да не се променям. Аз съм си същото момче, което има цели, мотивация и се готви."

"Пътят до Олимпиадата никога не е лесен, това е върхът на всеки спорт. Всеки мечтае само да тръгне за Олимпиада, да види тази обстановка, атмосферата е уникална. Затова никога не е лесно, винаги трябва много работа, труд, пот, лишения. Вярвам вътре в себе си, дай боже всичко да мине по план, да тръгна и да взема това злато. Аз искам да грабна златото!"

"Преди състезание си забранявам много неща – сладко, излизания, да се разсейвам. Концентрирам се само върху състезанието. Гледам килограмите, затова много не се отпускам, има много забрани. В този момент си казваш: „Ще дам всичко, само да стана шампион!“ Затова забраняваш на момента и даваш всичко от себе си.  Не ми липсват забавленията, защото първоначално моето забавление е моят спорт. Това е насладата ми. Стремя се да си постигна целите и след това вече може спокойно с приятели да си изкараме добри моменти", допълни Назарян.