Едмонд Назарян се върна триумфално след травма, като безапелационно спечели титлата в категория до 60 кг на държавния шампионат по класическа борба в Ловеч.

Европървенецът от 2020 година спечели и трите срещи без да даде точка на съперниците си, а на финала преодоля и Андрей Георгиев - 9:0. Назарян бе определен и за най-техничен състезател на първенството.

Дейвид Димитров пък ликува при 72-килограмовите. Носителят на златния пояс „Никола Петров“ също бе убедителен след 4 успеха, а на финала се наложи с 10:1 над Златомир Емилов. Това бе и единствената точка, която Дейвид даде на съперниците си и след края на първенството бе обявен за най-резултатен борец.

При 87-килограмовите фаворитът Даниел Александров не успя да стигне финал, след като получи травма. В негово отсъствие титлата спечели Йоан Димитров, който на финала победи Александър Петров с 9:0.

В тежка категория до 130 кг ликува младият ни национал Радослав Георгиев, спечелил срещу Асен Петров с 9:0.

 Отборен победител стана тимът на „Ботев-93“ (Враца) със 188 т., който грабна и приза „Атанас Комшев“. Втори се нареди тимът на НСА със 140 точки, следван от „Васил и Георги Илиеви“ (Кн) със 112 т.

Резултати от останалите финални срeщи:

55 кг Стефан Георгиев – Денис Демиров 17:8

63 кг Августин Спасов – Илия Мустаков 9:0

67 кг Константин Стас – Иво Илиев туш

77 кг Стоян Кубатов – Михаил Махарадзе 3:1

82 кг Росиан Дермански – Атанас Колев 5:0

97 кг Мариян Маринов – Борислав Василев 8:0