България запази осмото си място в класирането на европейското първенство по борба благодарение на медалите на Евелина Николова и Юлияна Янева, а Турция се изкачи на първата позиция, след като в четвъртия ден на турнира спечели един златен медал, докато основният съперник за първото място Азербайджан остана без титли.

България е с едно сребро и шест бронзови медала, а на седмо място е Украйна с три втори места повече и три втори позиции по-малко. Турция има пет златни, четири сребърни и два бронзови медала, но Азербайджан не е далеч назад при равенство в титлите и две втори места по-малко. Това прави представянето на борците в свободен стил ключово за отборната титла.

Вечерната сесия в Букурещ бе последна за дамите на турнира. Тя започна с 53 кг, където състезаващата се с неутрален статут Ванеса Каладжинская надви шведката Йона Малмгрен с категоричното 10:2. Следващата финална схватка бе за Евелина Николова, която отстъпи на състезаващата се с неутрален статут Ирина Курачкина във финала и не успя да спечели първото си злато на европейската сцена. 

На 62 кг Грейс Булен от Норвегия спечели третата си европейска титла, след като надви германката Луйза Ниймеш с 5:4, а на 65 кг Ирина Коляденко взе злато с 6:0 срещу румънката Катерина Зелених, победила по-рано в турнира българката Тайбе Юсеин. На последната категория до 72 кг шампионка стана туркинята Несрин Баш, която спечели срещу румънката Александра Ангел. Така Турция се изкачи начело на генералното класиране по медали.