Четирима национали по борба ще участват в рейтинговия турнир в Будапеща (Унгария).
 
При мъжете на тепиха ще излязат Едмонд Назарян (60 кг) - европейски шампион и втори в света при класиците, Айк Мнацаканян (77) - бронзов медалист от световно и европейско първенство, както и Семен Новиков (87), трети на Евро 2023. Единствената ни представителка при жените ще бъде Биляна Дудова (62) - световна и 4-кратна европейска шампионка.
 
Класиците са водени от треньорите Емил Будинов и Емил Иванов, а Биляна Дудова е с личния си наставник Серафим Бързаков.
 
Още утре на тепиха ще излезе Биляна Дудова, Едмонд Назарян ще се бори в събота, а Мнацаканян и Новиков - в неделя.
 
За разлика от останалите турнири от календара на Международната федерация, на този елиминациите и финалите с в един ден. Срещите започват от 11:30 часа, финалите са от 19 часа. Български съдия на турнира ще бъде Недялко Кирезиев. Надпреварата стартира днес с категориите в свободния стил без българско участие.
 
От следващата седмица националите в класическия и свободния стил при мъжете започват лагери на комплекс "Диана" като част от подготовката за Световното първенство в Белград (Сърбия) през септември, което е и олимпийска квалификация. Жените започнаха сбор в Благоевград, а след турнира Биляна Дудова и Юлияна Янева ще продължат подготовката си в Тата (Унгария).