Кирил Милов ще започне олимпийския турнир по борба класически стил срещу бронзовия медалист на 97 кг от Рио 2016 Дженк Илдем.

При успех българският национал ще срещне победителя от двойката Мохамади Сарави - Адем Буджемлен, а потенциален негов съперник на полуфиналите е златният медалист от Рио, трикратен световен и петкратен европейски шампион Артур Алексанян.

Милов срещна Илдем на репешажите на европейското първенство миналата година. Българинът загуби, но при равенство в точките - 3:3.

За Милов това ще бъде първа Олимпиада. В Рио в тогавашната категория до 98 кг се бори Елис Гури, който в момента е част от треньорския екип на националния отбор класически стил. Той отпадна на четвъртфиналите срещу шведа Фредрик Шьон, който сега не е на Олимпийските игри.

Айк Мнацаканян получи за съперник при 77-килограмовите Божо Старчевич. 32-годишният ветеран игра на полуфиналите в Рио и загуби срещу легендата Муса Евлоев, след което отпадна на репешаж. Той остана на петото място.

Мими Христова пък ще започне на 68 кг при дамите срещу Меерим Жуманазарова. Тя е на 21 години и е бронзова медалистка от Азиатските игри в Джакарта през 2018.